top of page
  • Writer's pictureΚώστας Γαρύφαλλος

"Μεσοτόπια- Ξωτόπια"- Η κριτική της Αθηνάς Σχινά, Ιστορικός Τέχνης

Ευχαριστώ θερμά την Αθηνά Σχινά, για την τιμητική κριτική της στα έργα μου, με αφορμή την ατομική μου έκθεση "Μεσοτόπια- Ξωτόπια" στον "Χώρο Τέχνης και Μάθησης Αδαμαντία" φέτος το καλοκαίρι στην Άνδρο. Ακολουθεί το απόσπασμα:


"Με περισσότερο τονισμένη την πρόθεση της μεταφυσικής ατμόσφαιρας παρουσίασε στον χώρο της «Αδαμαντίας» ο Κώστας Γαρύφαλλος το δικά του τοπία, αξιοποιώντας στις ελαιογραφίες και τις ακουαρέλες του μια διαφορετική κάθε φορά οπτική προσβασιμότητα.


Μέσα από αυτήν κεντρίζει τον ψυχισμό του θεατή, υπογραμμίζοντάς του έμμεσα και με

έναν άδηλο, αλλά ποιητικό πάντα τρόπο τις σχέσεις αφενός του θεατού και του αθέατου παράγοντα, αφετέρου του παραδόξου παρόντος της ζωής μας και του αινιγματικού πλέον παρελθόντος, που σιωπηλά αναδύεται από τις επανερχόμενες μνήμες μας. Με ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα ο Κ. Γαρύφαλλος επιλέγει τα πλάνα του φιλοτεχνώντας έργα που με δεξιοτεχνία κι ευαισθησία χρόνια τώρα εκείνος μας αποκαλύπτει, δείχνοντας τη μεταβλητότητα και την απροσδιοριστία της φύσης. Μιας φύσης που την εκφράζει με ανανεωτικές πάντοτε τάσεις κι απαράμιλλες σχεδιαστικά όσο και χρωματικά ικανότητες.


Αθηνά Σχινά


Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού"


Το κείμενο αναρτήθηκε στην Κυριακάτικη Δημοκρατία της 30-8-2020




14 views0 comments
bottom of page